Tsjechische Goulash

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 14:50
Bereidingswijze
Uien blond fruiten en terzijde zetten. Vlees in porties bakken. Wanner het vlees aangebakken is uien toevoegen, samen met de azijn. Alle paprika toevoegen en even laten sudderen.
1 liter water toevoegen met het zout en de komijn en marjolein, peper en knoflook uit de pers.
2 1/2 uur laten pruttelen.
Als het vlees gaar is, naar wens lichtjes binden met meel en water of maizena. Snufje marjolein erover strooien.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stevige kost met komijn
Ingrediƫnten
2 kg uien;
2 kg stoofrundvlees;
3 dl zonnenbloemolie; 2 dopjes azijn; ca 10 dl water;
4 theelepels zout;
3 eetlepels zachte paprika poeder;
1 eetlepel scherpe paprika poeder;
meer dan 1 eetlepel gemalen komijn (naar smaak);
5 teentjes knoflook
zwarte peper; 1 theelepel Cayennepeper (of meer, naar smaak)
2 eetlepels marjolein
Leuke tips
Traditioneel horen hier Tsjechische Knoedels bij. Het kan natuurlijk ook met rijst, boerenbrood of aardappelen.
Aanbevolen drank: bier!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123491
Homepage ID
9036
Smaak
N
Teller
512
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Komijn fijnmalen (bv in oude koffiemolen)
Uien in ringen snijden; vlees in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
trientsje