Kalfschnitzels Met Gorgonzola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 14:31
Bereidingswijze
Schnitzels bakken (ca 4 minuten aan weerszijden) in de koekenpan in een beetje olijfolie. Desgewenst salie blaadjes kort meebakken.
Schnitzels uit de pan nemen en op voorverwarmde borden leggen; zout en peper toevoegen. Rolletjes Parmaham op het vlees leggen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 ongepaneerde kalfsschnitzels
4 plakjes Parmaham
100-150 g Gorgonzola
8 Blaadjes Salie
Leuke tips
Serveren met sperciebonen. Indien vooraf een pasta werd gegeten, is een zetmeel-houdend voedingsmiddel niet nodig. indien niet, dan serveren met gebakken aardappeltjes of lint macaroni.
Hier past elke goede rode wijn bij; een Piemontees of Toscaan gaan goed maar ook passen vele andere wijnen. Eventueel kan een stevige Tokay Pinot Gris (Witte wijn) uit de Elzas ook.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123489
Homepage ID
9036
Smaak
N
Teller
351
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Salie wassen en droogdeppen. op elke schnitzel twee blaadjes vast drukken en een tijdje laten inwerken in de koelkast.
Op elk plakje Parmaham een dunne laag Gorgonzola smeren, een beetje peper uit de molen erop, en oprollen. In de koelkast weg zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
trientsje