Gevulde Varkensschnitzels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 14:14
Bereidingswijze
Smelt de boter en bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten aan. Strooi de soepgroenten erover en bak ze even mee. Bouillon, rode wijn, laurierblad, peperkorrels en wat zout erin doen, afdekken en 20 minuten zachtjes stoven. Draai het vlees af en toe om.
Vlees uit de pan nemen. Saus door een zeef in een schone pan overdoen en weer aan de kook brengen. Slagroom en maizena vermengen en al roerende in de saus schenken. Met zout, peper en een mespunkt suiker op smaak brengen. Vless in de saus leggen en nog even door en door heet laten worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een echt duits gerecht en eenvoudig lekker!
Ingrediƫnten
4 dunne vakensschnitzels van ong. ca. 100g
4 theel. scherpe mosterd
zout en peper
4 plankjes rauwe ham
4 zoet-zure augurken
1 grote ui
60g boter
1 pakje verse soepgroenten
3 dl. bouillon
3 dl. rode wijn
1 laurierblad
5 zwarte peperkorrels
2 dl. slagroom
2theel. miazena
mespunkt suiker
Leuke tips
Deze gevulde schnitzels smaken uitstekend bij aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123484
Homepage ID
6316
Smaak
Q
Teller
1060
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Leg de schnitzels tussen een stuk plasticfolie en sla ze extra plat met een breed mes. Of laat zij bij de slager schnijden. Bestrijk een kant met mostard en strooi er wat zout en peper over. Leg er een plak ham op. Snij de augurken in repen en de ui in dunne ringen. Verdeel beide over het vlees en rol de schnitzels stevig op. Zet de rolletjes met een cocktailprikker vast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smakelijk