Roze Bietensoep.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 14:00
Bereidingswijze
- Soep zonodig al roerende opnieuw verwarmen en over twee soepborden verdelen.
- Intussen de hartvormige sneetjes brood roosteren.
- Peterselie boven de soep fijnknippen.
- Midden in elke bord voorzichtig bietenhartje leggen.
- Direct opdienen.
- Geroosterde broodhartjes erbij geven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Valentijn
Ingrediƫnten
1 stuk(s) bieten (gekookt)
1 stuk(s) sjalot
15 gram boter
0.50 stuk(s) bouillontablet (kruiden)
1 bekertje(s) room (zure)
naar smaak zout
naar smaak peper (wit)
1 theelepel(s) citroensap
2 sneetje(s) brood (casino)
2 takje(s) peterselie (vers)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
123480
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1013
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Biet schillen en halveren.
- Van iedere helft 1 dun plakje snijden.
- Rest van de biet grof raspen.
- Sjalotje pellen en snipperen.
- In een braadpan boter verhitten.
- Sjalotje ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Toevoegen: 3 dl water, geraspte biet en bouillontablet.
- Ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken.
- Iets laten afkoelen en mengsel in een keukenmachine of met de staafmixer pureren.
- Zure room erdoor mengen tot een glad mengsel.
- Soep terug doen in pan en op smaak brengen met zout, peper en
citroensap.
- Van plakjes biet twee hartjes van gelijke grootte snijden.
- Sneetjes casinobrood in hartvorm snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes