hartjes-terrine.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 13:53
Bereidingswijze
- Leg een platte schaal op de vorm.
- Keer ze samen en laat de terrine op de schaal glijden.
- Verwijder voorzichtig het folie.
- Garneer met frisee, kerstomaatjes en toefjes dille.
Afbeelding
hartjes-terrine.
Vertel iets leuks over dit recept
Valentijn
Ingrediƫnten
4 blaadje(s) gelatine (wit)
200 gram zalm (gerookt)
1 deciliter(s) Sherry (manzanilla)
2 stuk(s) bosuitje
0.50 stuk(s) paprika (rood)
2 stuk(s) zalm (blik)
200 gram kaas room (vers)
1 theelepel(s) chilipoeder
naar smaak zout
naar smaak peper
0.25 liter(s) slagroom
4 blaadje(s) sla (frisee)
4 stuk(s) tomaat (kers)
4 toefje(s) dille
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) terrinevorm
1 stuk(s) plasticfolie
1 stuk(s) keukenmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123475
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
215
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Bekleed een terrinevorm of cakevorm (inhoud ca. 12 liter) met plasticfolie.
- Steek met een hartjesuitsteekvorm hartjes uit de gerookte zalm.
- Leg de zalmhartjes op de bodem en plak ze tegen de zijkant van de vorm.
- Snijd de rest van de gerookte zalm fijn.
- Verwarm de sherry op zacht vuur.
- Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerende op in de hete sherry.
- Laat dit mengsel ca. 5 minuten afkoelen in een bak met koud water.
- Snijd de bosuitjes en de paprika heel fijn.
- Giet de blikjes zalm af en verwijder de velletjes en graatjes.
- Pureer in de keukenmachine de uitgelekte zalm met de fijngesneden zalm, de verse roomkaas, de chilipoeder en 0, 5 theelepel zout.
- Meng het gelatinemengsel erdoor.
- Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het zalmmengsel.
- Schep de ui en paprikastukjes erdoor en breng het zalmmengsel op smaak met zout en peper.
- Schep het zalmmengsel in de vorm.
- Strijk de bovenkant glad en laat de terrine in de koelkast in ca. 3 a 4 uur opstijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes