Andijviestamppot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 13:15
Bereidingswijze
Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit 1 el olie in een pan en fruit hierin de paprikablokjes en hou ze daarna apart.
Pel en snipper de ui en snijd de gewassen andijvie in smalle reepjes.
Verhit de overige olie in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg het gehakt toe en bak dit tot een rulle massa.
Breng dit op smaak met zout, peper en tomatenpuree.
Giet de gare aardappelen af, stamp dit fijn met de melk en de boter.
Breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Voeg dan de gefruite paprikablokjes en de andijvie toe en meng dit alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175?C.
Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de stamppot, leg daarbovenop het gehaktmengsel en tot slot de andere helft van de stammpot.
Leg hierboven op de in stukjes gesneden roomkaas en strooi er tenslotte de geraspte kaas erover.
Doe dit in de oven.
Het gerecht is klaar wanneer er een goudbruin korstje ontstaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige andijviestamppot van rauwe andijvie met 3 kleuren paprika
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen, 1 krop andijvie, 2 uien, een 1/2 groene en 1/2 rode en 1/2 gele paprika, 3 el olie, 400 g (runder) gehakt, zout, peper, 2 el tomatenpuree, 1 dl melk, 20 g boter, 1/2 tl nootmuskaat, 100 g verse roomkaas, 100 g geraspte kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
123471
Homepage ID
7015
Smaak
N
Teller
8202
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jansje