Kephtedes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 11:29
Bereidingswijze
doe het gehakt in een schaal.leg het brood op een bord en schenk de melk erop.laat dit 5 min. staan, knijp dan de melk met de handen uit het brood en meng het brood met het gehakt.verhit 1 eetl olijfolie en 15gr boter tot de boter gesmolten is.fruit de uienen, knoflook, wortel en tomaten ongeveer 7 min. tot uien goudbruin zijn.meng in een kom de groenten, peterselie,wijn, zout,peper en het gehakt. kneed alles goed en laat mengsel 30 min. rusten. bestuif keukenblad gelijkmatig met bloem en kneed met vochtige handen hamburgers van het gehaktmengsel. wentel de hamburgers door de bloem, leg ze op een schoon bord en bedek met bakpapier. verhit de rest van de olijfolie en de boter in een grote pan totdat vet schuimt. bak de hamburgers in 5min. bruin. zorg dat de hamburgers bij het omdraaien heel blijven. voeg indien noodzakelijk tijdens het bakken nog wat olijfolie toe. leg de hamburgers op een warme schotel en serveer ze direct.
Aantal personen
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
Griekse hamburgers
Ingrediƫnten
500gr rundergehakt*2 sneetjes brood, zonder korst*2 eetl melk*3 eetl olijfolie*50gr boter*1 kleine ui gesnipperd*1 geperst teentje knoflook*1 ontvelde en fijngesneden tomaat*1 geraspte wortel*4 eetl perterselie*2 eetl rode wijn*zout*versgemalen peper*250gr bloem**
Hulpmiddelen & keukengerei
schalen/kommen*koekepan*bakpapier*bord*ruim keukenblad
Leuke tips
kunnen ook koud worden gegeten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123460
Homepage ID
2972
Smaak
N
Teller
206
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
30 min gehaktmengsel laten rusten, zie verderop in het recept
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jootje