Bereidingswijze
Doe de olie in een braadpan of in een hapjespan en laat hem op hoog vuur goed heet worden.
Draai het vuur dan wat lager, doe de ui in de pan en bak hem 3 minuten.
Doe de rijst erbij, bak hem 1 minuut mee en roer dan de spinazie en 2 kopjes water door de rijst.
Zet de deksel op de pan.
Laat de spinazierijst op matig vuur in 25 minuten zachtjes gaar worden.
Roer hem af en toe.
Snij de ham in reepjes en roer de reepjes ham en de geraspte kaas door de gare rijst.
Warm alles goed door zodat de kaas kan smelten en proef even.
Breng je groene rijst op smaak met zout en peper.
Draai het vuur dan wat lager, doe de ui in de pan en bak hem 3 minuten.
Doe de rijst erbij, bak hem 1 minuut mee en roer dan de spinazie en 2 kopjes water door de rijst.
Zet de deksel op de pan.
Laat de spinazierijst op matig vuur in 25 minuten zachtjes gaar worden.
Roer hem af en toe.
Snij de ham in reepjes en roer de reepjes ham en de geraspte kaas door de gare rijst.
Warm alles goed door zodat de kaas kan smelten en proef even.
Breng je groene rijst op smaak met zout en peper.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 pak diepvriesspinazie van 300 gram
1 grote ui
3 eetlepels olie
1 kopje rijst
100 gram ham
100 gram geraspte kaas
zout
peper
1 grote ui
3 eetlepels olie
1 kopje rijst
100 gram ham
100 gram geraspte kaas
zout
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
een braadpan of hapjespan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123459
Homepage ID
3614
Smaak
N
Teller
1589
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de spinazie ontdooien
Pel en snipper de ui
Pel en snipper de ui
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht