Bereidingswijze
Verhit het vet of de olie en bak de tahoe goudkleurig. Voeg varkensvlees, garnalen en bamboescheuten toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de garnalenbouillon toe, 2 uur op zeer laag vuur met deksel laten sudderen. Voeg de peultjes, knoflook en oeters toe, 5 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout, suiker en wijn. Wanneer het te droog lijkt te worden, voeg dan wat water toe.
Voordat de bloemplakjes of loempiavellen worden gebruikt, een plakje uitrollen en insmeren met moster en peperpasta. Doe 2 volle eerlepels van de vulling erop (zorg dat er geen vocht bij zit). Bestrooien met zeewier en koriander. Oprollen en de zijkanten naar binnen vouwen. Herhaal dit tot de vulling op is. Snijd de BAO BING in 3 a 4 stukjes voor het opdienen.
*TIP: Wanneer chinees zeewier niet verkrijgbaar is kan Japans wier (nori) worden gebruikt
Voordat de bloemplakjes of loempiavellen worden gebruikt, een plakje uitrollen en insmeren met moster en peperpasta. Doe 2 volle eerlepels van de vulling erop (zorg dat er geen vocht bij zit). Bestrooien met zeewier en koriander. Oprollen en de zijkanten naar binnen vouwen. Herhaal dit tot de vulling op is. Snijd de BAO BING in 3 a 4 stukjes voor het opdienen.
*TIP: Wanneer chinees zeewier niet verkrijgbaar is kan Japans wier (nori) worden gebruikt
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lenterolletjes uit het zuiden.
Een zeer populair gerecht uit de zuidoostelijke kustprovincie Fujian. Deze smakelijke rolletjes, gemaakt van verse bloemplakjes (indien niet verkrijgbaar gebruik dan Filippijns loempiadeeg) zijn in sommige delen van Azie bekend als POPIAH.
Een zeer populair gerecht uit de zuidoostelijke kustprovincie Fujian. Deze smakelijke rolletjes, gemaakt van verse bloemplakjes (indien niet verkrijgbaar gebruik dan Filippijns loempiadeeg) zijn in sommige delen van Azie bekend als POPIAH.
Ingrediƫnten
300 gram kleine garnalen
1 1/2 eetlepel vet of olie
2 blokken harde tahoe, gesneden
250 gram mager varkensvlees gesneden
375 gram bamboescheuten, gesneden
1 grote wortel in kleine stokjes
350 gram wiite kool gesneden
75 gram peultjes in de lengte gesneden
1 eetlepel zeer fijngesneden knoflook
1/2 kopje oesters (naar keuze)
2 eetlepels zout
1/2 theelepel suiker
1 eetlepel chinese wijn
10-12 verse bloekplakjes (of loempiavellen)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepels peperpasta
1/2 kopje zeer fijngehakte zeewier
2 eetlepels korianderblaadjes
1 1/2 eetlepel vet of olie
2 blokken harde tahoe, gesneden
250 gram mager varkensvlees gesneden
375 gram bamboescheuten, gesneden
1 grote wortel in kleine stokjes
350 gram wiite kool gesneden
75 gram peultjes in de lengte gesneden
1 eetlepel zeer fijngesneden knoflook
1/2 kopje oesters (naar keuze)
2 eetlepels zout
1/2 theelepel suiker
1 eetlepel chinese wijn
10-12 verse bloekplakjes (of loempiavellen)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepels peperpasta
1/2 kopje zeer fijngehakte zeewier
2 eetlepels korianderblaadjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123458
Homepage ID
8670
Smaak
N
Teller
837
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de garnalen en maak ze schoon. Doe de kopjes en schalen in een pan met 3 kopjes water en laat 10 minuten sudderen. Daarna zeven. Kopjes en schalen uitpersen om de maximale hoeveelheid bouillon te verkrijgen. Apaprt zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht