Italiaanse tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 00:23
Bereidingswijze
Hak de ui en de look fijn. Warm de olie in een pot en bak hierin het spek in stukken gesneden is gedurende enkele minuten. Voeg de ui, de look, het laurierblad en de kruiden toe. Voeg de tomaten en het tomatensap en de helft van de witte bonen erbij. Laat alles gedurende een tiental minuten koken. Verwijder het laurierblad en mix het vocht met de mixer. Voeg het water, de bouillonblokjes en de rest van de bonen erbij. Peper en zout toevoegen. Alvorens op te dienen strooien we er wat gehakte peterselie over de soep.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer lekkere soep die pittig smaakt.
Ingrediƫnten
1 ui, 2 teentjes look, 2 soeplepels olijfolie, 100 gr mager ontbijtspek, 1 laurierblaadje, 1/2 kof.lpl rozemarijn, tijm, basilicum 1 blik gepelde tomaten 800 gr, 1 blik witte bonen 400 gr, 3/4 l water, 2 blokjes kippebouillon, peper, zout, gehakte peterselie.
Leuke tips
Als begeleiding voor de soep : Snij een stokbrood in stukken. Giet er enkele druppels olijfolie over en strooi hier geraspte kaas over. Steek dit eventjes in de oven tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
123453
Homepage ID
8849
Smaak
P
Teller
998
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske