Paprikasoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 00:18
Bereidingswijze
Pel de uien en snipper ze fijn. Snijd de paprika's middendoor, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en bak de uien en de paprika's gedurende 5 min. onder voortdurend roeren. Voeg er dan het paprikapoeder, het bouillontablet, de basilicum, de wijn en het water toe en laat alles 15 min. koken. Wrijf het geheel door een zeef in een maatbeker en vul aan met water tot je 8 dl bekomt Smelt de rest van de boter in een grote pot, bestrooi met de bloem en roer stevig door elkaar. Voeg er roerend het paprikavocht en de tomatenpuree aan toe, blijf verder roeren tot de soep gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Dien op met verse basilicumblaadjes en een scheutje room.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittige soep
Ingrediƫnten
4 rode paprika's, 2 uien, 5 eetlepels boter, 5 eetlepels bloem, 2 eetlepels tomatenpuree, 6 eetlepels room, 3 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels basilicum, 2 dl droge witte wijn, 2 dl water, 1 blokje groentebouillon, verse basillicumblaadjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
123452
Homepage ID
8849
Smaak
P
Teller
2959
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske