Bereidingswijze
Schil de ajuinen, snij ze in reepjes en laat 5 min. in zout water koken. Neem ze eruit, laat ze uitlekken. Laat 20 g boter in de kookpan smelten, laat er de ajuinen vlug in bakken. als ze nog niet helemaal geel zijn, bestrooi ze dan met de bloem, meng het geheel en giet er de koude melk over. Meng opnieuw, breng aan het koken en laat enkele minuten zachtjes doorkoken. Breng ondertussen 1 liter water aan het koken. haal de ajuinen en hun saus door de puree-zeef of door een gewone zeef. Zet terug op het vuur en voeg er 1 liter kokend water bij. Meng goed, doe zout en peper bij en laat nog 5 min zachtjes koken. Breek de eieren, doe de dooiers in de soepkom. Los ze op met de verse room en giet er de soep over. Meng het geheel en dien op met in boter gebakken broodkortjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eens een andere manier om ajuinsoep te maken.
Ingrediƫnten
600 g ajuinen, 150 g verse room, 80 g boter, 30 g bloem (1 soeplepel), 1/4 l melk, 2 eieren, 1 liter water, zout, peper.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
123450
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
410
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht