Appelsiensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 00:07
Bereidingswijze
Pers twee appelsienen en een citroen en houd het sap bij. Verwijder van de uitgeperste appelsienen het wit van de schel en snij deze in stukken. (niet te klein) Doe hetzelfde met de helft van de schel van de uitgeperste citroen. Leg de stukken schel van de appelsienen en de citroen in een kom met wat water en breng aan de kook. Voeg hier 10 klontjes suiker aan toe. Laat alles even inkoken. Verwijder de schellen uit het kookvocht en voeg het sap van de twee appelsienen en de citroen toe. Voeg opnieuw 10 klontjes suiker Eventueel op smaak brengen door er een geut Grand Marnier, cognac of whiskey aan toe te voegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker bij eender welk droog-wit vlees.
Ingrediƫnten
2 appelsienen, 1 citroen, water, 20 klontjes suiker, Grand Marnier,
bloem of maizena om aan te dikken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
123449
Homepage ID
8849
Smaak
Z
Teller
19609
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske