Geflambeerde Bananen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/09/1999 - 23:52
Bereidingswijze
VARIATIE 1 : De oven voorverwarmen. De elektrische oven op 250?C, de gasoven op stand 6 (grote vlam). De bananen pellen, in de lengte doorsnijden en in een ovenschotel leggen. De boter er in kleine stukjes over verdelen en de suiker erover strooien. De schaal 15 min.in de warme oven zetten. De rum verwarmen en als de bananen uit de oven komen, erover schenken en aansteken. Direct serveren. Denk eraan dat alleen rum van minstens 40 % goed brandt.
VARIATIE 2 : De boter smelten in de koekepan en hierin op een getemperd vuur de in de lengte doorgesneden en gepelde bananen 3 a 4 minuten aan beide kanten bakken. Strooi de suiker erover en besprenkel ze met de rum. Beweeg de pan wat heen en weer en steek de rum aan. Direct serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een stevig dessert
Ingrediƫnten
- VARIATIE 1 : 40 g boter, 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels rum, 4 bananen.
- VARIATIE 2: 30 g boter, 5 eetlepels poedersuiker, 1 glas rum, 4 bananen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
123445
Homepage ID
8849
Smaak
Z
Teller
85
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske