Bereidingswijze
Appelen schillen en klokhuizen uitboren. In dikke plakken snijden en deze tegen het verkleuren desgewenst met wat citroensap bedruppelen. Een beslag roeren van bloem, bier, eierdooier, suiker, zout, olie en nootmuskaat. Dit moet dezelfde vloeibaarheid hebben als pannekoekbeslag. Klop het eiwit zeer stijf en schep luchtig door het beslag. Zet ondertussen de frituurpan op en laat de olie of het vet goed heet worden. Hebt u een elektrische friteuse, zet hem dan op 175?C. Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in het frituurvet goudbruin. Baktijd : ca 10 minuten. Haal de beignets daarna door het suikermengsel. NB : bak niet teveel beignets tegelijkertijd want het frituurvet moet goed heet blijven.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de liefhebbers
Ingrediƫnten
125 g bloem, 1/8 l bier, 1 eierdooier, 80 g basterdsuiker, zout, nootmuskaat, 1 theelepel olie, 1 eiwit, frituurvet of olie, suiker met kaneel vermengd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123444
Homepage ID
8849
Smaak
Z
Teller
341
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht