Gebakken Aardappelen Met Spiegeleieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/09/1999 - 23:44
Bereidingswijze
De geschilde , gewassen, goed gedroogde en in dunne plakken gesneden aardappelen bakken in het uitgesmolten ontbijtspek. Wat boter erbij doen, evenals de in ringen gesneden uien. Onder voortdurend bewegen met een vork alles goudgeel en gaar bakken. In een andere pan boter smelten en hierin de eieren bakken, naar smaak 'sunny side up' of 'down'. Peper en zout toevoegen. als de eieren klaar zijn, het aardappel-uienmengsel op een schaal schikken en de eieren erop leggen. garneren mat tomaat en peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een stevig eenpansgerecht
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen, 80 g ontbijtspek, boter, 4 uitjes, zout, witte peper uit de molen, boter, 8 kleine eieren, 4 tomaten, peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123443
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
321
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske