exotische zuurkoolstamp

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/09/1999 - 22:43
Bereidingswijze
Zet de aardappelen geschild en in kleine stukjes in het water en kook ze. Doe daarbij het pond zuurkool (niet alles; tijdens het koken lekker snoepen van de restjes!) en de ananas. Terwijl dit alles gaarkookt bak je de spekjes goed aan, zodat ze een lekker korstje krijgen. Verwarm de worst in een pannetje water (niet laten koken) of in de magnetron. Als de aardappelen gaar zijn, giet je de pan af. Nu komt het belangrijkste: stamp dit alles tot een overheerlijke zuurkoolstamp en roer de spekjes erdoorheen. Een heerlijk eenpansgerecht, klaar in een wip. Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zure smaak van zuurkool verenigd met de zoete smaak van ananas
Ingrediƫnten
1 pond Zuurkool, 1 kilo aardappelen, een blikje ananas, 200 gram spekjes, 1 rookworst
Hulpmiddelen & keukengerei
erg belangrijk: een stamper!
Leuke tips
Serveer de worst in plakjes erbij, eventueel met wat roggebrood!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123438
Homepage ID
9055
Smaak
Z
Teller
4584
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghiottona