Kip Met Citroen En Rozemarijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/09/1999 - 21:43
Bereidingswijze
BRAADPAN (BEREIDINGSTIJD IS 60 MINUTEN!!)
Braad de kip aan totdat deze rondom bruin is.Bak de kip in 60 min gaar.
HOGE DRUK PAN
Als je een hoge-druk pan gebruikt voeg dan 1/4 liter kippenbouillon (van een 1/2 tablet) toe, sluit de hoge druk pan en laat de kip 15 minuten stoven. Verwarm ondertussen de gril voor. Als de kip 15 minuten gestoofd heeft haal je de kip uit het vocht, leg hem in de ovenschaal en zet 'm ca 5 minuten onder de gril. Gebruik het vocht uit de hoge-druk pan om een sausje te maken door hieraan 1/2 bekertje creme fraiche en een beetje maizena met water aan toe te voegen (heerllijk over tagiatelle!)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk fris recept voor een hele kip
Ingrediƫnten
Een hele kip, citroen , 3 takjes rozemarijn en een kipbouillonblokje, creme fraiche en een beetje maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, braadpan of hoge-druk pan&grill
Leuke tips
Met gebakken aardappeltjes of tagiatelle
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123437
Homepage ID
1942
Smaak
N
Teller
1264
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snijd de kapjes van de citroen en steek er een paar keer rondom met een mes in.Stop de citroen in de kip. Doe dit ook met 1 takje rozemarijn en het bouillonblokje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
trudietijssen