chocolademousse met bitterkoekjes en vanillesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/09/1999 - 18:35
Bereidingswijze
- Schep met een ijsbolletjestang een bolletje van de chocolademousse en leg het voorzichtig in de vanillesaus.
- Garneer het met mini-bitterkoekjes.
Afbeelding
chocolademousse met bitterkoekjes en vanillesaus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Valentijn
Ingrediƫnten
50 gram bitterkoekjes
1 deciliter(s) Abricot brandy
100 gram chocolade (bitter)
0.50 deciliter(s) melk
1.20 deciliter(s) slagroom
2 eetlepel(s) suiker
1 deciliter(s) blanke vla
1 eetlepel(s) bitterkoekjes (klein)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123435
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1312
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Snijd de (gewone) bitterkoekjes in heel kleine stukjes.
- Doe ze in een schaaltje en schenk 1/2 dl abricot brandy erover heen.
- Breek de chocolade in stukjes.
- Doe de chocolade met de melk in een kom.
- Breng in een pan water aan de kook en hang de kom met chocolade in de pan.
- Laat de chocolade al roerende smelten.
- Neem de kom uit het water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Roer de geweekte bitterkoekjes tot een glad mengsel en schep het door de gesmolten chocolade.
- Schep daarna de slagroom door de chocolade.
- Laat de mousse in de koelkast stijf worden.
- Klop de vla en 1/2 dl abricot door elkaar.
- Schenk het in twee wijde coupes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes