Bereidingswijze
Voorbereiden: (Kan halve dag van tevoren)
In kom met ruim water gelatine circa 10 minuten weken. Mango schillen en vruchtvlees in stukken snijden. In keukenmachine mangostukjes pureren. Puree door fijne zeef wrijven. In kom room met suiker bijna stijfkloppen. Gelatine goed uitknijpen en oplossen in een beetje heet water. Iets laten afkoelen en met citroensap en limonadesiroop door mangopuree mengen. Als mangomengsel iets dik begint te worden, room erdoor scheppen. Mangomousse over de coupes verdelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
In kom met ruim water gelatine circa 10 minuten weken. Mango schillen en vruchtvlees in stukken snijden. In keukenmachine mangostukjes pureren. Puree door fijne zeef wrijven. In kom room met suiker bijna stijfkloppen. Gelatine goed uitknijpen en oplossen in een beetje heet water. Iets laten afkoelen en met citroensap en limonadesiroop door mangopuree mengen. Als mangomengsel iets dik begint te worden, room erdoor scheppen. Mangomousse over de coupes verdelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 bl gelatine wit
0,5 mango
1 dl slagroom
2,5 el suiker
2,5 tl citroensap
1,25 el limomadesiroop (geel)
0,5 mango
1 dl slagroom
2,5 el suiker
2,5 tl citroensap
1,25 el limomadesiroop (geel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, keukenmachine, zeef
Leuke tips
Versieren met een carambola (stervrucht)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123424
Homepage ID
9655
Smaak
Z
Teller
929
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
25 minuten, wachttijd ruim een uur
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht