Aardappeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/09/1999 - 11:52
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ca. 10 min. ontdooien. Beboter een springvorm. Leg de plakjes deeg iets over elkaar in de vorm en druk ze aan. Prik er met een vork hier en daar gaatjes in. Laat de vorm 30 min. rusten in de koeling. Schil en was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Dep de schijfjes droog en leg ze in de vorm. Strooi op ieder laagje een beetje zout en peper. Klop de eieren met de room los en roer er de helft van de geraspte kaas door. Schenk het mengsel over de aardappelen. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zet de vorm in de oven gedurende 30 min.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Is weer eens iets anders
Ingrediƫnten
5 plakjes diepvriesbladerdeeg - boter - 300 gr aardappelen - zout - peper - 4 eieren - 1 dl slagroom - 200 gr geraspte oude Goudse kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van ong. 24 cm. doorsnede. Keukenpapier.
Leuke tips
Geef er een frisse salade bij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123408
Homepage ID
8533
Smaak
P
Teller
406
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lekkersmullen