Zanddeeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/08/1999 - 16:42
Bereidingswijze
Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank. Maak er een kuiltje in en breek hierin een ei. Voeg er nog een eidooier bij. Doe er dan de poedersuiker en de vanillesuiker bij. Doe er dan nog de in stukken gesneden zachte boter bij. Werk de ingredienten snel door elkaar. Vorm er een bol van. Als het deeg dreigt te verkruimelen, meng er dan een beetje melk door. Wikkel de bol in plastic folie en laat hem een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg voor het gebruik uit.
Vertel iets leuks over dit recept
basis recept voor het maken van zandtaart gebakjes, koekjes etc.
Ingrediƫnten
300 gram patentbloem
150 gram boter
150 gram poedersuiker
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
123331
Homepage ID
9598
Smaak
Z
Teller
18732
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekiesmonster