Bereidingswijze
Maak het deeg als bij zanddeeg en laat het 2 uur rusten. Rol het rechthoekig uit ter dikte van een rijksdaalder. Leg het op een beboterde bakplaat en bak ze af in een oven van 180 graden C. Laat de plak afkoelen en abrikoteer met ingekookte abrikozenpulp. Doe alle grondstoffen voor de afwerking in een steelpan en vermeng op laag vuur goed totdat de boter gesmolten is. Verdeel dit over de koek. Laat afkoelen en snij ze in kleine gelijke stukjes
Vertel iets leuks over dit recept
smelt op de tong !
Ingrediƫnten
500 gram bloem
300 gram boter
150 gram poedersuiker
1 ei
1 eidooier
Voor de afwerking:
125 gram suiker
125 gr amandelschaafsel
90 gram boter
35 gram honing
25 gram slagroom
50 gram geconfijte sinaasappelschaafsel
grand marnier
300 gram boter
150 gram poedersuiker
1 ei
1 eidooier
Voor de afwerking:
125 gram suiker
125 gr amandelschaafsel
90 gram boter
35 gram honing
25 gram slagroom
50 gram geconfijte sinaasappelschaafsel
grand marnier
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
123330
Homepage ID
9598
Smaak
Z
Teller
639
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht