Sambal Goreng Betawi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/07/1999 - 14:49
Bereidingswijze
Zout de niet kleine stukken kip en braad ze in olie. Als de kip voldoende gebraad is (moet redelijk bruingekleurd zijn), giet de kip af. De pan moet dus niet teveel water/ olie hebben. Maal de ui fijn met de knoflook, meng dit met de sambal oelek en een gedeeltje van het asemwater en al het trassiewater. Giet dit mengsel over de kip en laat dit geheel inkoken. Voeg de goela djawa en de rest van het asemwater toe, tot het de gewenste dikte heeft. Giet de gekookte rijst af en dien dit op tezamen met de kip.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
hete zoete kip
Ingrediƫnten
- 500 gr kippenvlees
- 2 el sambel oelek (versgemaakt)
- 4 teentjes knoflook
- rode ui
- 2 el trassiewater
- 1 dl asemwater
- 1 st goela djawa
- zout
- rijst (pandang)
Hulpmiddelen & keukengerei
- snijplank
- messen
Leuke tips
Doe er wat komkommer bij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123233
Homepage ID
3996
Smaak
P
Teller
430
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de kip schoon met azijn en water - Was de rijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
timmoni