Maisbrood Met Ham En Kaas (16 Stukken)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/07/1999 - 14:46
Bereidingswijze
Zeef het bakmeel.
Voeg het maismeel, de ham, de kaas en de peterselie toe.
Maak een kuiltje in het midden.
Meng de melk, de olijfolie en de eieren en voeg dit mengsel toe aan de droge ingredienten.
Roer alles goed door met een houten lepel, maar roer niet te lang.
Giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak het brood in 30 min. tot een breinaald er schoon uit komt als je ermee in het brood prikt.
Laat het brood 10 min in de vorm staan. Laat het daarna afkoelen op een rooster.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker bij english tea, maar ook bij soep.
Ingrediƫnten
140 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr maismeel (polenta)
250 gr geraspte cheddar
3 plakjes ham (100gr ) in stukjes
4 eetl fijngehakte peterselie
2,5 dl melk
0,6 dl olijfolie
2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Maisbrood is vers het lekkerst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
123231
Homepage ID
7047
Smaak
N
Teller
553
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 grC
Vet een bakblik van 30x20cm in.
Bekleed de bodem en de wanden met ingevet bakpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sonjaculinair