Bereidingswijze
Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
In steelpan boter smelten
Bloem erdoor roeren
Goed roerend beetje bij beetje melk en room erdoor
Peper, zout nootmuskaat toevoegen (evt italiaanse kruiden)
Pan van vuur en iets laten afkoelen
Ui pellen en snipperen
Bacon in kleine stukjes snijden
In koekepan olie verhitten hierin de bacon 2 min. zachtjes bakken
Ui erbij, 5 min. bakken
Laten afkoelen
Bakvorm bekleden met bladerdeeg
Met vork hier en daar gaatjes prikken in deeg
Oven voorverwarmen! Op 225C
Spek/uienmengsel over bladerdeeg verdelen
Saus hieroverheen schenken
In midden van oven in circa 20 min. gaar bakken
In steelpan boter smelten
Bloem erdoor roeren
Goed roerend beetje bij beetje melk en room erdoor
Peper, zout nootmuskaat toevoegen (evt italiaanse kruiden)
Pan van vuur en iets laten afkoelen
Ui pellen en snipperen
Bacon in kleine stukjes snijden
In koekepan olie verhitten hierin de bacon 2 min. zachtjes bakken
Ui erbij, 5 min. bakken
Laten afkoelen
Bakvorm bekleden met bladerdeeg
Met vork hier en daar gaatjes prikken in deeg
Oven voorverwarmen! Op 225C
Spek/uienmengsel over bladerdeeg verdelen
Saus hieroverheen schenken
In midden van oven in circa 20 min. gaar bakken
Aantal personen
32.00
Vertel iets leuks over dit recept
spekuientaartje
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
20 g boter
15 g bloem
6 eetl melk
6 eetl slagroom
peper, zou, nootmuskaat
2 eieren
1 ui
75g bacon
1 eetl olie
20 g boter
15 g bloem
6 eetl melk
6 eetl slagroom
peper, zou, nootmuskaat
2 eieren
1 ui
75g bacon
1 eetl olie
Hulpmiddelen & keukengerei
steelpan
houten lepel
scherp mesje
koekepan
bakplaat/vorm voor 4 bladerddeegplakjes (40x40)
oven
Leuke tips
stevige witte wijn, zoals chardonnay, tokay pinot gris. zelfs een gewurztraminer is hier wel lekker bij!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
123183
Homepage ID
2373
Smaak
N
Teller
2011
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht