Zoete Scones

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/06/1999 - 20:54
Bereidingswijze
- Doe het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in de kom.
- Verkruimel met twee messen of de duim voorzichtig de boter erdoor.
- Zorg dat het deeg kruimelig blijft anders worden de scones zo hard als steen.
- Roer de karnemelk door het bloemmengsel.
- Schud dit geheel op het aanrecht, vouw het een paar keer op en kneed het dan twee keer zodat het een egale massa wordt.
- Als het deeg te droog is, kuiltje maken in het midden van het deeg en iets karnemelk toevoegen.
- Kneed niet te lang, de scones worden dan niet luchtig maar zwaar.
- Druk het deeg uit en steek er rondjes uit.
- Leg het op de bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrijken met geklopt ei.
- Bakken in een voorverwarmde oven op 225 C. in 10 minuten.
- Serveer met jam en slagroom.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afternoon tea
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram boter
150 mililiter karnemelk
1 theelepel(s) bakpoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
123177
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
916
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes