Vis In Schelpjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/06/1999 - 20:51
Bereidingswijze
- De massa in ingevette ovenvaste schaaltjes of schelpen doen.
- Ze afmaken met paneermeel en een klontje boter.
- In een hete voorverwarmde oven (200 C) plaatsen gedurende 7-10 minuten.
- Opdoen op een schotel en versieren met een schijfje citroen en peterselie.
- TIP: bij grotere hoeveelheden kunt u ook een grote schaal nemen en hierop een rand aardappelpuree spuiten.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
100 gram vis (wit)
1 deciliter(s) water
naar smaak zout
1 stuk(s) uien
1 stuk(s) wortelen
naar smaak peterselie
naar smaak tijm
1 mespunt foelie
naar smaak peperkorrels
12 gram boter
12 gram bloem
naar smaak citroensap
naar smaak peterselie (fijngehakt)
2 stuk(s) citroen (schijfje)
naar smaak paneermeel
2 klont(je) boter
Hulpmiddelen & keukengerei
2 stuk(s) ovenschaaltjes eenpers.
OF
2 stuk(s) schelpen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
123175
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
359
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Snijd de ui, wortel en peterselie grof.
- Een bouillon maken van het water, zout, ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, peperkorrels en eventueel een scheutje citroensap of witte wijn.
- De vis op laag vuur pocheren in de bouillon.
- De vis uit de bouillon nemen, goed laten uitlekken en er stukjes van maken.
- Van boter en bloem een roux maken en 1 dl gezeefde bouillon toevoegen.
- Deze saus afmaken met peper, zout, citroensap en peterselie.
- De vis door de saus mengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes