Pittige Bladerdeeghapjes.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/06/1999 - 20:41
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Bestrijk de bladerbeegbuideltjes met het losgeklopte dooier.
- Bak de buideltjes in ca. 10 - 15 minuten goudbruin en gaar.
- Zet ze op een schaal en geef het sausje erbij.
- GARNEERTIP: leg in roosjes gesneden tomaten op een bedje van tuinkers erbij
Aantal personen
10.00
Ingrediƫnten
5 blaadje(s) bladerdeeg (diepvries)
50 gram prei
120 gram garnalen (blik)
1 stuk(s) eieren
100 gram gehakt (half om half)
2 theelepel(s) sambal oelek
0.50 theelepel(s) djahe
1 theelepel(s) maizena
3.50 eetlepel(s) ketjap asin
naar smaak zout
0.50|fles(sen) chilisaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
123170
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
833
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Laat de plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten ontdooien.
- Snijd de prei in kleine stukjes.
- Laat de garnalen uitlekken en hak ze fijn.
- Splits het ei en roer het eiwit in een kopje los.
- Vermeng het gehakt met de prei, de helft van het eiwit, de sambal, djahe, ma?zena en een half el ketjap.
- Vorm er 20 kleine balletjes van.
- Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes en rol ze iets uit.
- Leg op elk deeglapje een gehaktballetje.
- Vouw de punten van het deeg om het gehaktballetje omhoog.
- Knijp het deeg vlak boven het gehaktballetje tot een buideltje bij elkaar.
- Zet de buideltjes op een bakplaat en plaats deze tot gebruik in de koelkast.
- Klop de eierdooier los met een mespunt zout.
- Roer de chilisaus en 3 el ketjap tot een sausje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes