Lemoncurd.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/06/1999 - 20:34
Bereidingswijze
- Rasp de schil van 1 citroen.
- Boter in kom boven pan met heet water op matig vuur (au bain-marie)laten smelten.
- Suiker lepel voor lepel al roerende aan boter toevoegen en blijven roeren tot glad mengsel ontstaat.
- Losgeklopte eieren geleidelijk door botermengsel roeren.
- Blijven roeren tot schuimig en luchtig geheel mengsel ontstaat, mengsel niet te heet laten worden.
- Geraspte citroenschil en citroensap toevoegen.
- Goed blijven roeren tot mengsel dik wordt.
- Schoongemaakte potten met lemoncurd vullen en potten direct afsluiten.
- Lemoncurd smaakt lekker op brood, maar ook op scones.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afternoon tea
Ingrediƫnten
125 gram roomboter
225 gram suiker
3 stuk(s) eieren (losgeklopt)
2 stuk(s) citroenen (uitgeperst)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 stuk(s) jampotten (leeg)
Leuke tips
- Kcal per pot: 1050.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123167
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
824
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes