Bereidingswijze
Overgiet de rozijntjes met kokend water en wel ze 20 min. Kook intussen de aardappels in water met wat zout in 25 min. gaar. Voeg 10 min. voor het einde van de kooktijd de spitskool toe. Giet de aardappels en groente af. Voeg de melk toe. Breng de melk aan de kook en stamp de aardappels met een stamper fijn. Meng de uitgelekte rozijntjes en de kruidenroomkaas door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Fruit intussen de ui met het kerriepoeder in de boter. Schenk het water in de pan en roer her juspoeder erdoor. Breng de jus al roerend aan de kook en laat ong. 1 min. doorkoken. Serveer de jus bij de stamppot.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke stamppot met roomkaas en rozijnen.
Ingrediƫnten
100 gr. gewassen rozijntjes, 750 gr. geschilde aardappels, zout, 500 gr. panklare spitskool, 2 dl. melk, 1 pakje roomkaas met kruiden (80 gr.), 25 gr. boter, 1 ui fijngesnipperd, 1-2 theel. kerriepoeder, 1 zakje vleesjus, 2,5 dl. water
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123166
Homepage ID
8285
Smaak
N
Teller
4367
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht