Witlofstamppot Met Een Kaasdakje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/06/1999 - 16:44
Bereidingswijze
Fruit de knoflook in de hete boter.
Voeg de witlof toe en het citroensap en bak 5 min.
Schep de gember en de creme fraiche erdoor en laat nog even stoven.
Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn.
Schep het witlof mengsel, de ham en de helft van de kaas erdoor.
Doe de stamppot over in een ingevette ovenschaal en verdeel de rest van de kaas en het paneermeel erover.
Laat de kaas onder de hete grill in ong. 10 min smelten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker warm winters een andere rol voor witlof
Ingrediƫnten
1,5 kg aardappelen
zout
750 gr witlof
150 gr schouderham
250 gr belegen kaas
2 uitgeperste teentjes knoflook
40 gr boter
3 el citroensap
2 el bakgember
1 bekertje creme fraiche
peper
4 el paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei






Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
123124
Homepage ID
7047
Smaak
N
Teller
952
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Maak intussen de witlof schoon en snijd e struikjes in reepjes.
Snij de ham en kaas in kleine blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sonjaculinair