Bereidingswijze
Bladerdeeg uitrollen en vier rechthoeken maken van ongeveer 25 x 15 cm. Punten er afsnijden, vulling mooi middenin aanbrengen en gehaktrolletjes erop plaatsen. Deeg bestrijken met melk,vouwen en randen goed vastduwen. Leg de pasteitjes op de bakplaat en bestrijk ze met melk. Gedurende 25 a 30 minuten laten goudbruinbakken in de voorverwarmde oven.
Een soeplepel van het cognac/room mengsel per persoon over de ovenverse bladerdeeg gieten.
Een soeplepel van het cognac/room mengsel per persoon over de ovenverse bladerdeeg gieten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoofdgerecht op basis van rundsgehakt,tomaten en uiteraard cognac
Ingrediƫnten
600 g rundsgehakt, 1 ajuin,65 ml tomatenpuree, een greep gehakte rozemarijn, een eetlepel olie, 30 g boter, 375 g bladerdeeg en een scheutje melk; verder: 60 g boter, 1 witte selder in mootjes gesneden, 125 g fijngesneden champignons de Paris, 2 teentjes knoflook (geperst), 80 ml cognac en 1.25 dl room
Hulpmiddelen & keukengerei
voor de vulling: boter verhitten in pannetje en hierin de selder, champignons en knoflook 2 min. al roerend bakken. Cognac en room toevoegen en het mengsel een 2 a 3 min. laten indikken, dan koelen.
Leuke tips
Drie oestertjes rond het pasteitje en wat waterkers voor de garnituur
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123106
Homepage ID
9411
Smaak
P
Teller
157
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 210? C. Meng gehakt, ui,tomatenpuree en rozemarijn in kom en vorm met dit mengsel 4 rolletjes van een 12 cm lengte. Verhit olie in pan met dikke bodem en bak de rolletjes ca 4 min. rondom mooi bruin. Draai het vuur uit en laat nog 5 min. sudderen. laten uitlekken op keukenrol
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht