Tortilla Espanol

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/05/1999 - 19:14
Bereidingswijze
snij de aardappelen vanuit de hand(steeds draaiend) in kleine stukjes zo ook de ui.
Doe in de koekenpan flink olie(zodat de helft van de massa onder staat)als dat heet is doe er aardappelen ,ui en knoflook in en laat het gaar sudderen op laag vuur en regelmatig voorzichtig omscheppen
breek in de kom de eieren doe daar de ham peterselie zout en peper bij en goed roeren.
Wanneer de aardappelen gaar zijn ze goed uit laten lekken en bij de eieren roeren.
Dan olie (Ik gebruik de uitgelekte olie) in koekenpannetje (21cm)en daar dan voorzichtig de massa inscheppen,het vuur 1 min.hoog en dan laag,randen losmaken met een spatel en wachten tot hij bijna droog is,dan bord er boven op en omdraaien 1 min.hoog dan weer laag .Na een paar minuten prikken met een sate stokje,als er niets meer aan blijft zitten is hij gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
dikke eier aardappelkoek
Ingrediƫnten
1 kilo aardappelen
1 ui
handje peterselie
1 ons ham
2 teen knoflook
6 eieren
zout peper en olie
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan groot
koekenpan 21 cm
kom
Leuke tips
zowel koud als warm lekker,als lunch hapje
of als tapas bij de borrel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
123080
Homepage ID
8998
Smaak
P
Teller
2088
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappelen schillen
ui schoon maken
knoflook fijn hakken
ham in kleine reepjes snijden
peterselie knippen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lenie_v