Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verdeel het gehaktmengsel over de deeglapjes. Vouw het deeg zodat er driehoekjes ontstaan. Bevochtig de randen met wat water en druk goed vast met b.v. een vork. Bestrijk de driehoekjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven ca. 25 minuten tot ze mooi bruin zijn. Serveer direkt.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 schoongemaakte en kleingesneden ui,1 uitgeperst teentje knoflook, 250 gr rul gebakken runder- of kalfsgehakt (goed uitgelekt),1 blikje tomatenpuree,1 dl droge witte wijn, 2 hardgekookte eieren, 50 gr geraspte belegen kaas,2 el paneermeel, zout, peper en paprikapoeder, 1 losgeklopt ei, mespuntje oregano. olie en 10 bladerdeegblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven voorverwarmd op 200 c.
Leuke tips
Lekker met salade. Evt. een soepje vooraf.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123040
Homepage ID
5310
Smaak
N
Teller
2043
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Fruit de ui en de knoflook in wat olie ongeveer 3 minuten. Voeg toe de witte wijn, gehakt, tomatenpuree zout, peper, oregano en paprikapoeder. Breng alles aan de kooken laat het gehaktmengsel ca. 20 minuten zachtjes koken tot al het vocht is verdampt. Dit kan ook in de magnetron. Proef of het goed op smaak is, voeg evt nog wat kruiden toe Laat het gehaktmengsel afkoelen. Roer de kaas, de fijngehakte eieren en de paneermeel door het afgekoelde mengsel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht