Sperzieboontjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/04/1999 - 22:51
Bereidingswijze
Kook de aardappelen en boontjes apart gaar in water met wat zout, de boontjes niet te zacht!
Fruit in de olie de ui met de knoflook. Bak hierin nu zachtjes de spekstukjes aan. Dit hoeft niet zo lang te duren omdat ze reeds gerookt zijn! Voeg nu de tomatenstukjes toe en maak op smaak met een beetje peper en zout (let op: het spek is reeds zout!)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Iets voor de winter: een bord vol met lekkers!
Ingrediƫnten
* gekookte aardappels - veel als jullie veel eten en minder voor kleine magen
* ruim 1 kilo verse sperzieboontjes
* 6 ons gerookt ontbijtspek in plakken van ruim 1 cm.
* 1 groot blik gepelde stukjes tomaat of twee kleine
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 3 eetl. olijfolie
* peper en zout van de molen
Leuke tips
Op bord wat aardappelen draperen en daaroverheen het bonenmengsel.
Om je vingers bij op te eten!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123025
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
3191
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappelen schillen en boontjes bijpunten en eenmaal doormiddendelen; uien en knoflook fijnsnijden. De spekschijven in smalle reepjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan