Bereidingswijze
Met de staafmixer of keukenmachine de courgettes pureren tot een dikke gladde soep.Voeg toe de geraspte citroenschil, 1 1/5
eetlepel citroensap, 3/4 deel van de peterselie en kervel en 1/5 liter water door de soep roeren.
Op een zacht vuur de soep 10 min. laten verwarmen rest van de peterselie en kervel erbij en op smaak brengen met zout en peper.
eetlepel citroensap, 3/4 deel van de peterselie en kervel en 1/5 liter water door de soep roeren.
Op een zacht vuur de soep 10 min. laten verwarmen rest van de peterselie en kervel erbij en op smaak brengen met zout en peper.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarische gerecht
Ingrediƫnten
1 ui
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
50 gram snelkookrijst
4 kruidenbouiliontabletten
1 citroen
30 gram verse peterselie
30 gram kervel
zout
peper
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
50 gram snelkookrijst
4 kruidenbouiliontabletten
1 citroen
30 gram verse peterselie
30 gram kervel
zout
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
keuekenmachine of staafmixer
Leuke tips
heerlijk met pita broodjes met daarin kaas in de oven gesmolten .
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
123021
Homepage ID
5586
Smaak
N
Teller
445
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui pellen en snipperen.Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden.In een pan olie verhitten uien courgettes glazig fruiten op een zacht vuur.
Rijst,1 liter water en de boullion toevoegen.
Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
Citroen schoon boenen onder koud water
en i theelepel schil dun eraf raspen.
Pers de citroen uit.Hak de kervel + peterselie fijn.
Rijst,1 liter water en de boullion toevoegen.
Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
Citroen schoon boenen onder koud water
en i theelepel schil dun eraf raspen.
Pers de citroen uit.Hak de kervel + peterselie fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht