Bereidingswijze
Olie in een koekenpan doen en daarin de uien glazig bakken. Dan de bloem toevoegen en goed erdoor roeren. Vervolgens een klein beetje water toevoegen en goed roeren tot er een gladde massa ontstaat. De thijm, de laurier blaadjes, de kruidenboullionblokjes en de wijn toevoegen. Ook zout en peper naar smaak toevoegen. Alles weer goed doorroeren en een kwartiertje heel zachtjes laten koken. Vervolgens alles in een grote pan doen en daaraan het resterende water toevoegen. Nu alles weer aan de kook brengen en +/- een kwartier zachtje door laten koken.
Ingrediƫnten
5 grote uien
3 grote eetlepels bloem
2 laurierblaadjes
2 kruidenboullionblokjes
1 glas droge witte wijn
4 takjes verse thijm
1 1/2 liter water
olie
zout
peper
3 grote eetlepels bloem
2 laurierblaadjes
2 kruidenboullionblokjes
1 glas droge witte wijn
4 takjes verse thijm
1 1/2 liter water
olie
zout
peper
Leuke tips
Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
123020
Homepage ID
8995
Smaak
Z
Teller
267
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
uien schoonmakenen in ringen snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht