Bereidingswijze
Olijfolie, een flinke bodem, inde braadpan verhitten. Sperziebonen met het aanhangende waswater in de pan doen. Knoflookteentjes boven de groente uitpersen en vervolgens alles goed omscheppen. Onder af en toe roeren de bonen gaar laten stoven. Indien nodig water toevoegen (kleine beetjes tegelijk). De bonen mogen best een beetje bruin zijn, maar niet te veel. De bruine kleur geeft een beetje de "bak"-smaak.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In olie gebakken sperziebonen.
Ingrediƫnten
750 gram sperziebonen, 2 teentjes knoflook, olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
aardappelschilmesje, grote braadpan, knoflookpers
Leuke tips
Lekker als bijgerecht bij Spezzetino met gekookte aardappels.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123019
Homepage ID
1412
Smaak
N
Teller
331
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boontjes doppen c.q. schoonmaken (goede de draden verwijderen en grote bonen breken), knoflookteentjes pellen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht