Bereidingswijze
Verhit olie in de pan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Roer de knoflook en de spaanse peper erdoor. Voeg even later de paprika toe en strooi de chilipeper erover. Roer alles flink door. Voeg na een paar minuten 2 dl water en de gezeefde tomaten toe. Voeg zout en eventueel iets suiker toe. Laat alles even flink doorkoken. Schep daarna de boontjes en mais erdoor. Laat alles boven een getemperde warmtebron enkele minuten zachtjes sudderen.Voeg de in stukjes gesneden kaas vlak voor het opdienen toe. Doe alles in een voorverwarmde schaal. Strooi de bieslook erover.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is een tegenhanger van de veel gemaakte chili con carne.Het is een uitgesproken pittig gerecht, waarin kidney boontjes en mais de hoofdrol spelen.
Ingrediƫnten
400 gr kidney boontjes
250 gr uitgelekte mais
2 uien
2 knoflooktenen
1 rode paprika,
1 gele paprika,
1 spaanse peper, 3 eetlepels olie,1 theelepel chili poeder,2 dl gezeefde tomaten,zout, beetje suiker, 200 gr belegen kaas in blokjes, lepel bieslook.
250 gr uitgelekte mais
2 uien
2 knoflooktenen
1 rode paprika,
1 gele paprika,
1 spaanse peper, 3 eetlepels olie,1 theelepel chili poeder,2 dl gezeefde tomaten,zout, beetje suiker, 200 gr belegen kaas in blokjes, lepel bieslook.
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjes pan of wok
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
123018
Homepage ID
9198
Smaak
P
Teller
795
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak alle groente schoon, en snij ze in kleine stukjes,rasp de knoflook. Laat de bonen en mais uitlekken, spoel ze af met koud water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht