Spezzetino

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/04/1999 - 21:28
Bereidingswijze
Een flinke bodem olijfolie in de braadpan verhitten. De blokjesvlees in de pan doen en al omroerend bruin braden. De gesnipperde ui toevoegen en deze glazig bakken. Kruiden toevoegen, tomatenpuree toevoegen en alles goed doorroeren. Flinke scheur witte wijn erbij gieten. Aan de kook brengen en tot slot zowel water toevoegen totdat het vlees onder staat. Met deksel op de pan, onder af en toe roeren, het vlees in ruim twee uur gaar laten worden. Indien nodig water toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Authentiek, Italiaans familierecept.
Ingrediƫnten
500 gram magere runderlappen, 1 grote ui, peper, zout, rozemarijn(naaldjes of poeder), flinke scheut witte wijn, olijfolie, klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, vleesmes, klein mesje, blikopener.
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappels, risotto of pasta.
Als groente smaken sperziebonen, bloemkool of broccoli hier uitstekend bij.
Buon appetito!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123017
Homepage ID
1412
Smaak
N
Teller
1286
Waardering aantal
1
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees in kleine dobbelsteentjes snijden. Ui snipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lea