Bereidingswijze
Maak de paddestoelen schoon en versnijd ze. Laat de gesnipperde knoflook uitzweten in een beetje olijfolie.Verwijder de knoflook en doe er het eekhoorntjesbrood bij.Bevochtig met witte wijn,kruid met peper en zout en laat de wijn verdampen.Laat de rijst in een andere pan in olijfolie gedurende 3 minuten 'toasten' (aanzetten).Giet er de kokende bouillon op ,draai het vuur op de laagste stan en doe een deksel op de pan.Doe na 3/4 van de kooktijd van de rijst de paddestoelen bij de rijst.Neem de gekookte rijst van het vuur,vermeng met de parmezaanse kaas,een vlokje boter of olijfolie en fijngehakte peterselie.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Risotto met eekhoorntjesbrood en witte truffel.
Ingrediƫnten
350gr rijst (bij voorkeur Vialone Nano van Gabriel Ferron),700gr kippenbouillon,250gr eekhoorntjesbrood,50gr geraspte parmezaanse kaas,1 glas droge witte wijn,1 teentje knoflook,boter,olijfolie,zout,versgemalen witte peper,fijngehakte peterselie,25gr witte truffel uit Alba.
Hulpmiddelen & keukengerei
**
Leuke tips
Dien de risotto lekker warm op en bestrooi het opgediende gerecht met geschaafde witte truffel uit Alba.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
123016
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
1904
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht