Bereidingswijze
- Verwarm de drumsticks zachtjes in de saus.
- Leg de drumsticks in een wijde lage schaal en schep de saus erover
- Leg de drumsticks in een wijde lage schaal en schep de saus erover
Aantal personen
10.00
Ingrediƫnten
3 eetlepel(s) olie
10 stuk(s) drumsticks
225 gram gemberbolletjes
1 blik(ken) fruitmix op siroop
0.50 deciliter(s) azijn
1 pakje(s) tomaten (gezeefd)
2 eetlepel(s) basterdsuiker (bruin)
3 eetlepel(s) ketjap manis (zoet)
0.50 eetlepel(s) sambal oelek
naar smaak zout
naar smaak peper
10 stuk(s) drumsticks
225 gram gemberbolletjes
1 blik(ken) fruitmix op siroop
0.50 deciliter(s) azijn
1 pakje(s) tomaten (gezeefd)
2 eetlepel(s) basterdsuiker (bruin)
3 eetlepel(s) ketjap manis (zoet)
0.50 eetlepel(s) sambal oelek
naar smaak zout
naar smaak peper
Leuke tips
- GARNEERTIP: leg rond de drumsticks plakjes sinaasappel en garneer deze met enkele toefjes peterselie.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
123011
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
813
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Verhit de olie in een grote braadpan en bak de drumsticks (in gedeelten) rondom bruin.
- Vang 1/2 dl gembervocht op en snijd de gemberbolletjes fijn.
- Giet de fruitcocktail af, vang 2 dl vocht op in een maatbeker.
- Roer de azijn en gembersiroop door dit vocht.
- Neem de drumsticks uit de pan en roer het vocht met de gezeefde tomaten, basterdsuiker, ketjap en sambal door het bakvet.
- Voeg de gember en fruitcocktail toe.
- Breng deze saus aan de kook en leg de drumsticks erin.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat de drumsticks op een heel zacht vuur in ca. 30 min. gaar sudderen.
- Laat de drumsticks afkoelen en zet de pan tot gebruik in de koelkast.
- Vang 1/2 dl gembervocht op en snijd de gemberbolletjes fijn.
- Giet de fruitcocktail af, vang 2 dl vocht op in een maatbeker.
- Roer de azijn en gembersiroop door dit vocht.
- Neem de drumsticks uit de pan en roer het vocht met de gezeefde tomaten, basterdsuiker, ketjap en sambal door het bakvet.
- Voeg de gember en fruitcocktail toe.
- Breng deze saus aan de kook en leg de drumsticks erin.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat de drumsticks op een heel zacht vuur in ca. 30 min. gaar sudderen.
- Laat de drumsticks afkoelen en zet de pan tot gebruik in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht