Bereidingswijze
- Meng het bakmeel, bakpoeder, zout en kaas.
- Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is.
- Voeg de margarine bij het deeg en maak hier met twee messen kleine kruimels van.
- Roer er voldoende melk doorheen om een vast deeg te maken.
- Strooi wat bloem op het aanrecht.
- Leg het deeg op het aanrecht, vouw het op en kneed het heel even zodat het een egale massa wordt.
- Als het te droog is, kuiltje maken in het midden van het deeg en iets melk toevoegen.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte en steek er rondjes uit.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bak in een voorverwarmde oven op 225 C in ongeveer 10 minuten.
- TIP: voor een vulling 50 gram boter romig roeren met 1 el mosterd en bieslook.
- Scones koud laten worden en royaal besmeren met mosterd-boter.
- Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is.
- Voeg de margarine bij het deeg en maak hier met twee messen kleine kruimels van.
- Roer er voldoende melk doorheen om een vast deeg te maken.
- Strooi wat bloem op het aanrecht.
- Leg het deeg op het aanrecht, vouw het op en kneed het heel even zodat het een egale massa wordt.
- Als het te droog is, kuiltje maken in het midden van het deeg en iets melk toevoegen.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte en steek er rondjes uit.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bak in een voorverwarmde oven op 225 C in ongeveer 10 minuten.
- TIP: voor een vulling 50 gram boter romig roeren met 1 el mosterd en bieslook.
- Scones koud laten worden en royaal besmeren met mosterd-boter.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afternoon tea
Ingrediƫnten
250 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels zout
1 afgestreken theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
2 afgestreken theelepels cream of tartar (krimmetart)
1 afgestreken theelepel mosterdpoeder
75-100 g geraspte kaas
1,5 dl melk
1 ei
2 theelepels zout
1 afgestreken theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
2 afgestreken theelepels cream of tartar (krimmetart)
1 afgestreken theelepel mosterdpoeder
75-100 g geraspte kaas
1,5 dl melk
1 ei
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123008
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
344
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht