Aardbeien En Witte Chocoladetaartje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/04/1999 - 20:26
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 gaden C.
- Smeer een 20 cm groot blik in met boter en bedekt dit met bakpapier.
- Smeer ook het bakpapier in.
- Snijd de chocolade fijn.
- Zeef de bloem en het zout in een grote kom
- Snijd de boter in kleine stukjes en meng dit door de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
- Doe daarna de gemalen amandelen en de suiker erbij.
- Mix de eieren, melk en vanille essence door elkaar.
- Voeg dit toe aan het bloemmengsel en roer tot het een glad geheel is.
- Voeg de chocolade en de in blokjes gesneden aardbeien toe.
- Meng dit geheel voorzichtig.
- Doe het in het bakblik en bak dit in het midden van de oven in ongeveer 1, 5 uur totdat het stevig is als men het aanraakt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen.
- Als de cake helemaal koud is kan hij worden bestreken met geklopte
slagroom of met mascarpone en gedecoreerd worden met aardbeien.
- Dit is een vrij vochtige cake.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afternoon tea
Ingrediƫnten
75 gram chocolade (wit)
225 gram zelfrijzend bakmeel
naar smaak zout
175 gram boter
50 gram amandelen (gemalen)
100 gram basterdsuiker (wit)
2 stuk(s) eieren
4 deciliter(s) melk
1 theelepel(s) vanille-essence
350 gram aardbeien
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) bakpapier
1 stuk(s) taartvorm (20 cm. doorsn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
123005
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
554
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes