Albondigas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 14:52
Bereidingswijze
Kneed alle ingredienten voor het gehakt door elkaar. Vorm er met vochtige handen ongeveer 20 balletjes van. Rol de gehaktballetjes door de bloem, schud het teveel eraf. Bak de gehaktballetjes in hete olie rondom bruin. Doe de balletjes over in de schaal.
Fruit in het overgebleven bakvet de ui, paprika en tomaten zacht. Roer de sherry en het laurierblaadje erdoor en laat circa 5 min. op halfhoog vuur pruttelen. Schenk de saus over de gehaktballetjes en laat ze 20 min. op zacht vuur sudderen.
Vertel iets leuks over dit recept
20 Kleine, gekruide, Spaanse, gehaktballetjes
Ingrediƫnten
Voor het gehakt:
350 gr. gehakt, half-om-half
5 eetl. gehakte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels paneermeel
2 eieren
zout, peper
2 eetl. bloem
3 eetl. olijfolie
Voor de saus:
1 ui, fijngeneden
1 rode paprika, in blokjes
2 grote tomaten, in blokjes
1/2 dl. droge sherry
1 laurierblaadje
Hulpmiddelen & keukengerei
Vuurvaste schaal
Leuke tips
Bestrooi de albondigas voor het opdienen met gehakte peterselie. Lekker als warme en als koude snack.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
123
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
1984
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy