Saint-Jacques al Riesling

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/04/1999 - 17:04
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en laat daarin de ui zacht bakken, voeg de wijn erbij en ca. 5 min. sudderen. Nu de mosselen erbij en met deksel op de pan ca. 5 minuten garen. Doe er wel peper en zout op. Haal ui en mosselen uit de boter en hou dit warm. Kook het vocht enigzins in.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een wat duurder recept van St.Jacobsschelpen (Coquilles St.Jacques) met een witte wijnsaus.
Ingrediƫnten
* 12 grote St. Jacobsschelpen (ontdooien uit de diepvries)
* 2 lentenuitjes
* 50 gram boter
* 2 dl. Riesling
* peper en zout van de molen
Leuke tips
Drapeer de coquilles op een bord in het rond en overgiet het met de saus. Een klein toefje peterselie of dille en je bord is helemaal af!

Wat brood erbij en als wijnsuggestie:
Riesling of Pinot Bianco; een witte Graves of een Californische Chardonnay. Uit Zuid Afrika tenslotte is een Chenin Blanc erg lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122975
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
2826
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de mosselen zeer goed en dep ze droog. Snij de lentenuitjes (sorry! nieuwe spelling) eerst in stukken van 6 cm en die snij je julienne (hele dunne lange reepjes).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan