Nasi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/04/1999 - 14:55
Bereidingswijze
Doe de olijfolie in de wok, en verhit deze. Doe de uien & de knoflook erbij. Als de uien glazig worden, doe dan het vlees erbij. Goed omscheppen. Als het vlees klaar is (dat zie je wel aan de kleur, meestal een minuut of 4) de champgnons erbij. Als de champignons kleiner worden, kunnen de boontjes erbij. Draai het vuur wat lager. Naar wens ketoembar,djintan en sambal toevoegen. Deksel op de wok, en een paar minuten laten bakken (wel af en toe omscheppen) Rijst even meebakken: klaar!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpele maar erg lekkere Nasi (al zeg ik het zelf ;-)
Ingrediƫnten
Snelkookrijst (400 gr),
300 of 400 gr hamlappen (maar kan ook kip zijn, of varkenshaas),
2 uien,
2 knoflookteentjes,
200 gr champignons,
200 gr sperciebonen,
Satemarinade (bv van Konimex),
Wat olijfolie,
Sambal (oelek of trassi of wat er maar is),
Ketoembar,
Djintan,
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok & pan
Leuke tips
Komkommersalade, Seroendeng en Kroepoek.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122957
Homepage ID
7766
Smaak
P
Teller
1114
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij het vlees in blokjes, de uien, de knoflook, de champignons en de sperciebonen
Leg het vlees in de marinade (15 min ofzo), en kook de rijst. (Laat de rijst als hij klaar is en afgegoten, nog 15 minuten staan in een afgesloten pan)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
heems