Gevulde Champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/04/1999 - 14:53
Bereidingswijze
breek steeltjes van champignons.
hol de hoeden uit. doe de champ. 10 min. in kokend water met zout, majoraan, peperkorrels en dan laten uitlekken. maak van boter, knoflook, peterselie, bieslook, cayenne en enkele citroensapdruppels een creme. vul hoedjes met zalmsnippers (houd voor garnering mooie over). doe de kruidenboter erover leg champ. in beboterde schaal of plaat
in oven 175 graden: 8-10 min. en dan garneren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Champignons gevuld met zalm
Ingrediƫnten
16 grote champignons,
100 gr. gerookte zalm,
zout,
1 tl. majoraan,
geplette peperkorrels,
75 gr. zachte boter (tip: neem kruidenboter, scheelt je werk, hoef je niet de boter met al die kruiden te mengen),
1 teen knoflook,
1 eetl. peterselie,
sprietjes bieslook,
mespunt cayennepeper,
citroensap,
Voor garnering:
slablaadjes,
zalm,
bieslook,
peterselie,
schijfje citroen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122956
Homepage ID
4802
Smaak
N
Teller
2533
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teitsma