Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok/frituurpan (ca.190?). Bak per keer 6 tot 8 stuks pangsits. Let er op want ze zijn zo goudbruin en klaar. Laat de gebakken pangsits uitlekken op wat keukenpapier.
Vertel iets leuks over dit recept
hartig borrelhapje
Ingrediƫnten
Arachideolie of zonnebloemolie of frituurvet
ca.1 pond rundergehakt / rundersaucijzen
2 doosjes pangsitvellen (ca. 50 sts. per doosje bij de toko)
2 knoflooktenen geperst
1 flinke theelepel sambal oelek
evt. zout/peper
erbij voor de dipsaus sweetchili-saus (toko)
ca.1 pond rundergehakt / rundersaucijzen
2 doosjes pangsitvellen (ca. 50 sts. per doosje bij de toko)
2 knoflooktenen geperst
1 flinke theelepel sambal oelek
evt. zout/peper
erbij voor de dipsaus sweetchili-saus (toko)
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of frituurpan
Leuke tips
Serveren op een grote ronde platte schaal met in het midden een kommetje met pikante rode saus of de Sweetchili-saus (toko).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
122930
Homepage ID
8221
Smaak
P
Teller
612
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Gehakt/saucijzen goed mengen met knoflook en sambal. Hiervan kleine soepballetjes draaien (afhankelijk van het aantal pangsitvelletjes). Draai niet te grote balletjes want de pangsits gaan maar kort in de olie. Pak 1 pangsitvelletje en leg een balletje op een van de hoekpunten. Rol het velletje over het gehakt en rol door tot iets over het midden van het velletje. Pak aan allebeide uiteinden van het gerolde deel de punten vast en buig dit naar elkaar toe. Knijp ze lichtjes aan elkaar vast. (het ziet er vanaf de zijkant bekeken uit als een driehoekje).
Ga zo door tot alle velletjes zijn benut.
Ga zo door tot alle velletjes zijn benut.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht